Kinderfotografie- een paar portretten van B. in de buitenwijken van Tilburg.

Als ik zou moeten beslissen welk pad ik in fotografie moet nemen, zou het waarschijnlijk kinderfotografie zijn. Zeker een soort fotografie waarbij kinderen voor de lens staan.  

Kinderfotografie is zeker niet eenvoudig. Is meestal een uitdaging. Voor zowel ervaren fotografen en fotograferende ouders. Je hebt dit ontdekt door te proberen je kind in het spel te vangen. Je haalt de camera tevoorschijn en de kleine staat al op een andere plek, bezig met iets anders. Poseren voor de jongste is ook praktisch onmogelijk of duurt maar kort. Voor de meeste kinderen is het gewoon saai. In mijn ervaring zijn de drie-  vierjarigen bijzonder resistent tegen poseren. Zeker als ze helemaal alleen voor de lens staan, zonder ouders en broers en zussen. 

Af en toe neem ik B. voor foto’s. Ik neem nooit aan dat het gemakkelijk zal zijn, maar ik behandel het als samen plezier maken en ik houd me eraan. We gaan naar een nieuwe plaats of een plaats die zelden door ons bezocht is. Soms bezoeken we een plaats in verschillende seizoenen, wat een soort verscheidenheid aan biedt. Waarom? Kinderen houden van nieuwe dingen, ontdekken en beleven graag nieuwe plekken. Ze vervelen zich niet zo snel als tijdens dagelijkse herhaalde activiteiten op bekende plaatsen.   Dezelfde activiteit die in een nieuwe omgeving wordt uitgevoerd, is voor jouw kind een nieuwe ervaring. Samen ontdekken (vooral met de ouder) is extra leuk voor een kind en zorgt ervoor dat de camera hem niet stoort en zelfs vergeet hij erover. Als het gaat om buiten kinderfotografie, gebruik ik deze oplossing heel vaak.  

Voor de laatste foto’s zijn we de stad uit gegaan naar de kade die we al kenden. Echter niet in de huidige zomerversie. Deze keer was de hele heuvel bedekt met klaprozen, wat een prachtige achtergrond was voor foto’s. Dplek voor de kinderfotografie bestaat uit bewuste keuzes voor mij. Toch draait het allemaal om spontane kindervriendelijk shots. 

Bekijk enkele B. portretten van onze fietstocht buiten de stad. 

Trouwfoto’s. Welke presentatievorm zou je moeten kiezen?

Een goede fotograaf op een bruiloft is vandaag een must. Wanneer je trouwdag voorbij is, zul je emoties en herinneringen overhouden. Met je trouwfoto’s herbeleef je ze. Maar zelfs de beste trouwfoto’s verliezen hun waarde zonder de juiste presentatievorm.

 

2007, januariochtend, Washington DC-metrostation. Menigte van mensen. Onder hen Joshua Bell. Hij stopt, neemt de viool, speelt. Binnen 45 minuten, omdat dit is hoe lang zijn spel duurt, reageren 6 mensen op zijn optreden. Twintig mensen op de vlucht gooien geld in de zaak. Precies $ 32. Einde. Niemand juicht toe.

 

Hoe weten we dat? Nou, het gaat niet om een ​​willekeurige speler, en de hele situatie blijkt een experiment te zijn over de smaak, perceptie en prioriteiten van mensen, uitgevoerd door de Washington Post. De eerder genoemde Joshua Bell was waarschijnlijk niet gewend aan de reacties van zulke menigten. Hij is een van de meest erkende klassieke muzikanten ter wereld en de gemiddelde ticketprijs voor zijn optreden bereikt $ 100. Die ochtend speelde hij zes van de moeilijkste nummers van Bach, op de originele Stradivarius-viool ter waarde van $ 3,5 miljoen.

 

Het is mogelijk dat dit verhaal, de bekende viral en haar moraal je bekend voorkomt. Ik wil je niet vertellen dat je schoonheid niet kent of dat je geen tijd hebt om erover na te denken. Ik wil de aandacht vestigen op een iets andere dimensie van dit verhaal.

 

Goede inhoud kan niet worden verdedigd

 

Stel je voor dat de organisatie van je bruiloft tip top ging, je zorgde voor elk detail. Misschien heb je de auto verkocht, je huwelijksreis ingekort om de beste fotograaf te huren. Hij is het die dankzij zijn trouwfoto’s vorm zal geven aan de gebeurtenissen op uw trouwdag. Is dit het einde? Hoe zit het met de aangeboden vorm van foto’s? Bell’s verhaal laat geweldig zien dat het omgeving ertoe doet, want zelfs de beste inhoud kan niet worden verdedigd zonder de juiste vorm.

 

Metro- en digitale trouwfoto’s

 

Net zo belangrijk als de trouwfoto’s zelf is de vorm waarin ze worden afgeleverd. Als je niet wilt dat trouwfoto’s van een topfotograaf het lot van Bell’s muziek in de metro delen, moet je hun vorm overwegen. De kans is groot dat de eenvoudigste en goedkoopste digitale versie als een metro voor uw foto’s zal zijn. Je gaat liever niet terug naar de foto’s. Je hebt elke keer een laptop nodig om ze te bekijken. Voor velen is het gebruik van een laptop een dagelijkse routine: werken, rekeningen betalen, winkelen, Netflix en foto’s bekijken van een van de belangrijkste dagen in je leven, trouwfoto’s. Zoeken naar hen tussen duizenden anderen, nooit afgedrukte foto’s. Telkens wanneer u het opent, een nieuwe e-mail om te lezen, andere meldingen die binnen stromen. Dertig jaar later:

– Mam, mag ik uw trouwfoto’s bekijken?

– Ja, maar ik weet niet waar ik USB heb gelaten.

je wilt het niet ervaren….

 

Waarom heb je trouwfoto’s nodig? Zodat u zelfs dit jaar, ter gelegenheid van de trouwdag, de sublimiteit van die dag opnieuw kunt voelen. Keer terug naar die emoties. Dat is waarom. Helaas laten digitale foto’s in een gereduceerd jpg-formaat, die bij elke reproductie kwaliteit verliezen, dit niet toe. Wat dan?

 

Trouwalbum. Een nieuwe-oude must have

 

Luisteren naar de klassiekers in de metro of luisteren naar de klassiekers in het theater? Theater, zullen velen antwoorden. Ongeacht de kosten. Evenzo: trouwfoto’s in digitale vorm of trouwfoto’s in de vorm van een album. Het album is echter een extra uitgave. Waarom dan? Omdat wanneer je een trouwalbum opent, je er zeker van kunt zijn dat je daar trouwfoto’s zult vinden, geen andere foto’s of berichten van jou baas. Het trouwalbum, waarvoor je waarschijnlijk iets meer dan $ 100 betaalt, een prachtig en uiteindelijk onbetaalbaar familie-souvenir is voor vele generaties. Foto’s gemaakt worden met goede apparatuur, afgedrukt op papier in hoge resolutie, het WOW-effect geven, wat in combinatie met professionele albumproductie een luxe product geeft.  Een perfect symbool van jullie Trouwdag. Zo’n trouwalbum zorgt ervoor dat je die dag niet onderschat, dat je met dezelfde opwinding naar die dag terugkeert.

 

Goede trouwfoto’s volstaan, maar trouwfoto’s in de vorm van een album doen het nog beter.

 

Voor mij als trouwfotograaf is het belangrijk dat al mijn klanten thuis een trouwalbum hebben, en daarom bevatten alle Natalki-pakketten een volledig gepersonaliseerd trouwalbum met twee exemplaren.

Pakketprijzen zijn te vinden op deze link onderaan de pagina.

Vriendinnenshoot

Een leuk dagje samen uit? Had je al eens gedacht om samen met al je beste vriendinnen een fotoshoot te doen? Ik regel graag een onvergetelijk leuke shoot waarbij jij en je vriendinnen ook nog eens professionele foto’s van ontvangen. We gaan 1 á 2 uurtjes op een bij jullie passende locatie groepsfoto’s en individuele portretten schieten. Van deze portretten en groepsfoto ontvangen jullie in totaal 20 tot 30 foto’s inclusief een grote print van 30×40 cm p.p. Meer weten over de vriendinnen fotoshoot? Neem contact op via het formulier en vraag naar vriendinnenshoot! Bovenstaande fotoshoots zijn geen vriendinnenshoots maar eenvoudig als voorproefje bedoeld. Wil je meer fotografie zien kijk dan mijn portfolio voor inspiratie.